Advanced and environment-friendly plant for production wastewater technological treatment

24 travnja, 2023

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

DRACO D.O.O. je osigurao financijsku potporu od 63.000,00 EUR za nabavku i implementaciju naprednog i ekološki prihvatljivog postrojenja za tehnološku obradu proizvodnih voda. Sufinanciranje je osigurano od strane Innovation Norway-a, organizacije koja nudi bespovratna sredstva tvrtkama s ciljem poticanja napredne proizvodnje i stvaranja dodanih vrijednosti, a s naglaskom na ekološku osviještenost.

DRACO se prijavio na natječaj s projektom “Advanced and environment-friendly plant for production wastewater technological treatment”. Cilj projekta je osigurati napredni proces tehnološke obrade proizvodnih voda i ponovno korištenje iste.
Ostvarivanjem projektnih ciljeva, DRACO će biti u mogućnosti dodatno doprinositi zaštiti okoliša, izravno utjecati na smanjenu emisiju CO2 i reducirati potrošnju vode i ostalih resursa.

Stvaranjem dodane vrijednosti, tehnološki inovativnim proizvodima i praćenjem modernih trendova s naglaskom na zaštiti okoliša i zdravlja, DRACO nastavlja pružati izvanserijsku vrijednost korisnicima.

Cijeli projekt je vrijednosti 105.583,00 eur, od čega će 63.000,00 eur ili oko 59,67% sufinancirati Norveški financijski mehanizam 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.