Projekt “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti” sufinancirala Europska Unija

Projekt Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti firme DRACO D.O.O. ulaganjem u nove softvere i računalnu opremu, sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Dizajn sustava DRACO ambalaže među najboljim realizacijama hrvatskog dizajna

Dizajn sustava ambalaže za DRACO Ltd. uvršten u selekciju najboljih bienalnih realizacija hrvatskog dizajna u razdoblju 2018. i 2019. godine, u konkurenciji od više od 500 prijavljenih radova.

Projekt “Opremanje i modernizacija proizvodnih kapaciteta” sufinancirala Europska Unija

Projekt Opremanje i modernizacija proizvodnih kapaciteta u svrhu povećanja konkurentnosti i razvoja novih proizvoda tvrtke DRACO sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vlaga u stanu

Vlaga je vodena para u zraku i najčešće je nevidljiva. Kada postane vidljiva, tj. ne sama vlaga već njeni štetni učinci počinju pitanja, a nerijetko i problemi. Idealna razina vlage varira između 50 i 60%, a ovisi o temperaturi zraka. Topliji zrak ima sposobnost zadržavanja veće količine vlage u odnosu na hladniji, zbog čega je pritisak vodene pare veći u prostoru s višom temperaturom. Procesom difuzije, vodena para se kreće iz prostora s višim pritiskom u prostor s nižim pritiskom, odnosno iz toplijeg prostora u hladniji.