Dizajn sustava DRACO ambalaže među najboljim realizacijama hrvatskog dizajna

28 listopada, 2020

Dizajn sustava ambalaže za DRACO Ltd. uvršten je u selekciju najboljih bienalnih realizacija hrvatskog dizajna u razdoblju 2018. i 2019. godine, u konkurenciji od više od 500 prijavljenih radova.

Autorica dizajna je Lana Cavar (art direkcija, grafički dizajn), a suradnici Andrijana Culjak (brend arhitektura), Natasha Chandani (dizajn), Narcisa Vukojević (dizajn piktograma), Lana Grahek (dizajn i prijelom) te Tamara Karoly / Kaligraf (prijelom post-produkcija).

Opis projekta riječima autorice dizajna

DRACO je vodeći hrvatski proizvođač hidroizolacijskih rješenja za privatne i profesionalne korisnike. Arhitektura brenda kreirana je s ishodištem u već postojećem logotipu, oslanjajući cijeli portfelj proizvoda na taj master brend. Dizajn ambalaže osmišljen je kao jednostavan sustav koji se lako može prilagoditi svim potrebama pakiranja, različitim formatima te različitim tiskarskim tehnikama, imajući u vidu konkurenciju i prilično kruta pravila kategorije proizvoda. Realizirano je preko 100 različitih proizvoda pakiranih u više od 15 različitih vrsta ambalaže. Značajke proizvoda komunicirane su za to dizajniranim sustavom piktograma.

Izložba je dostupna na:
https://lnkd.in/df7wmxT