Greening of production process

25 siječnja, 2023

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

DRACO D.O.O. je osigurao financijsku potporu od 77.500,00 EUR za ekološko osnaživanje proizvodnog procesa. Sufinanciranje je osigurano od strane Innovation Norway-a, organizacije koja nudi bespovratna sredstva tvrtkama s ciljem poticanja napredne proizvodnje i stvaranja dodanih vrijednosti, a s naglaskom na ekološku osviještenost.

DRACO se prijavio na natječaj s projektom “Greening of production process”. Cilj projekta je osigurati napredni proizvodni proces hidroizolacijskih materijala na vodenoj bazi kroz nabavku potrebnih strojeva i laboratorijske opreme .

DRACO je uspješno proveo projekt i osigurao potrebne strojeve i opremu čime se postiže unapređenje proizvodnog procesa u koheziji s najvišim ekološkim standardima. Upotreba nabavljenih strojeva i opreme će rezultirati novim proizvodima na vodenoj bazi koji će značajno doprinijeti zaštiti okoliša i ljudskom zdravlju, jednostavni su za korištenje, recikliranje te imaju mnogobrojne benefite u odnosu na proizvode s otapalnim bazama. Ostvaruje se značajno smanjenje CO2, a VOC (Volatile Organic Compound) se dovodi na minimalnu razinu. Stvaranjem dodane vrijednosti, tehnološki inovativnim proizvodima i praćenjem modernih trendova s naglaskom na ekologiji, DRACO nastavlja pružati izvanserijsku vrijednost korisnicima.

DRACO uspješno prati trendove industrije koji zahtijevaju visoku razinu posvećenosti okolišu, ekologiji i društvu. Naši zaposlenici su predani očuvanju okoliša i kroz ovaj se projekt ostvaruje izniman doprinos zaštiti naše planete koja je u današnje vrijeme iznimno ugrožena i samo zajedničkim predanim radom možemo osigurati zdravu budućnost novim generacijama. Kroz ovaj projekt smo ostvarili izvrsnu suradnju s Innovation Norway koji su prepoznali naš projekt i orijentiranost zajedničkim ciljevima te nam pružili potporu na tom putu.

Cijeli projekt je vrijednosti 156.000,00 eur, od čega je oko 49,68% sufinancirano od strane Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.