Hidroizolacija bazena

Zaštite bazene od štetnog djelovanja vode i posvetite pažnju hidroizolaciji.

Sve o hidroizolacijskim epoksidnim premazima i dekorativnim završnim slojevima za bazene pročitajte u niže opisanim rješenjima.

Hidroizolacija bazena – završni sloj keramika

Pod hidroizolacijom u građevinarstvu podrazumijeva se kompleks radova usmjerenih na opremanje učinkovite zaštite od vlage. Nisu iznimka i bazeni. Moraju se zaštititi od štetnog djelovanja vode.

Najmanja pukotina ili bilo koji drugi nedostatak postat će ozbiljna prijetnja cijeloj strukturi. Pod utjecajem vlage, čak i mikroskopske greške brzo se pretvaraju u ozbiljan problem. Stoga je, vrlo važno spriječiti kontakt vode i zidova građevine.

Bazen je, neovisno o namjeni, spremnik vode i treba spriječiti štetu koja bi nastalu curenjem kroz AB konstrukciju bazena.
Za bazen sa završnim keramičkim pločicama hidroizolaciju je bitno ugraditi na dno i zidove AB bazenske školjke, prije postavljanja pločica, kako bi se spriječio prodor vode u konstrukciju koja vremenom uzrokuje koroziju armature i degradaciju betona.

Zbog specifičnog sastava vode u bazenu (klor) i zahtjeva za zdravstvenom ispravnosti hidroizolacije, upotrebljava se dvokomponentni polimer – cementni premaz DRACO LASTIC 150 kojeg karateriziraju:

  • visoka elastičnost
  • vodonepropusnost i kompaktibilnost sa svim cementnim ljepilima
  • certifikat za pitku vodu

Kako bi se omogućila bolja adhezija premaza za podlogu nanosi se prajmer DRACO PRIMO 100 koji podlogu dodatno ojačava i stabilizira. Premaz je potrebno dodatno ojačati brtvećom, elastičnom trakom DRACO BAND 100 / DRACO BAND 110.

Trakom se brtvi kontakt dna bazena sa zidovima, zida sa zidom, gazišta i čela stepenica te stepenica za zidom, utapa se u prvi sloj premaza, a drugim se prekriva u potpunosti.

Hidroizolacija je nužna za zaštitu betonske konstrukcije od podzemnih voda i od vode u zdjeli bazena, što rezultira znatno produženim vijekom konstrukcije. Upravo zato posvetite hidroizolaciji pažnju koju zaslužuje.

Za sva pitanja obratite nam se s povjerenjem!

Hidroizolacija bazena epoksidnim premazima – dekorativni završni sloj