Hidroizolacija kupaonice

Sve o hidroizolaciji kupaonica, tuš kabina i sauna okrijte u nastavku.

Cjelovito izvedena hidroizolacija osigurava dugogodišnje bezbrižno korištenje mokrih prostorija, a naši sustavi osmišljeni su s idejom očuvanja i zaštite svih objekata.

Hidroizolacija kupaonice

Obnova kupaonice bitan je zahvat koji iziskuje dobro promišljanje i znatna financijska sredstva. Izmjena vodovodnih instalacija, sanitarija i keramičkih pločica samo je jedan dio priče. Drugi dio, jednako važan, upravo je hidroizolacija kupaonice.

Hidroizolacija je bitna kako bi spriječila prodor vode i vlage u podove i zidove našeg doma te tako onemogućila oštećenja građevine i sačuvala njen estetski izgled. Podizanje parketa ili otpadanje dijelova žbuke, gleta i boje sa zidova svjedoče o nedostatku hidroizolacije ili njenoj lošoj izvedbi. Najučinkovitiji je princip sprječavanja prodora vode u slojeve estriha i zidova ugradnjom hidroizolacije ispod završne obloge, najčešće od keramike. Kod ovakvog načina izolacije redovito se koriste hidroizolacijski premazi na koje se direktno lijepi završna obloga.

Korištenje hidroizolacijskog premaza

DRACO LASTIC 150 novi je visoko fleksibilni, dvokomponentni hidroizolacijski premaz. Predstavlja optimalan izbor za hidroizolaciju kupaonica. Otporan je na stajaću vodu, niske i visoke temperature i na kontinuirane cikluse odmrzavanja i smrzavanja. Karakterizira ga brza i jednostavna aplikacija, kao i prionjivost na sve vrste materijala koji se koriste u gradnji. Vrlo je važno napomenuti da je DRACO LASTIC 150 moguće nanijeti npr. na postojeće keramičke pločice tj. nije ih potrebno razbijati prije postavljanja hidroizolacije što umnogome olakšava i pojeftinjuje sanaciju. Uz to se nove keramičke pločice lijepe izravno na DRACO LASTIC 150.

Važno je napomenuti da je podlogu potrebno pripremiti tako da se odstrane bilo kakve nečistoće i labavi dijelovi. Sve neravnine treba zagladiti reparaturnim mortom. Ako je podloga porozna potrebno ju je navlažiti, ali da nema ležeće vode.

Kada je podloga pripremljena, potrebno je izmiješati obje komponente hidroizolacijskog premaza DRACO LASTIC 150 koristeći bušilicu s nastavkom za miješanje.

Kod izolacije većih površina poda potrebno je napraviti punoplošno ojačanje tako da se u prvi sloj premaza utopi armaturno platno DRACO BAND 220. Sve spojeve poda i zidova kao i međusobne spojeve zidova oko kade potrebno je zabrtviti dilatacijskim trakama DRACO BAND 100.

Cjelovito izvedena hidroizolacija mokrih čvorova osigurava njihovo dugogodišnje bezbrižno korištenje.

DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.
  
Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem.

Hidroizolacija tuš kabine

Hidroizolacija saune