Hidroizolacija podrumskih zidova izvana

Kako je u gradskim područjima zbog širenja grada sve manje prostora za gradnju, nužno je sve više koristiti potencijal podzemne gradnje. Osim što podrumi mogu poslužiti kao povoljan stambeni prostor oni nude i mogućnost skladištenja dobara ili izgradnje podzemnih parkirališta. S obzirom da se ti dijelovi objekta najčešće nalaze vrlo blizu ili ispod razine oborinske vode izrazito je važan odabir pouzdane hidroizolacije objekta.

Pravilno izvođenje hidroizolacije izvana

Hidroizolacija podruma izvana izvodi se s one strane objekta koja je u izravnom dodiru s vodom. U nastavku slijede koraci koji će vas dovesti do uspješno hidroizoliranog podruma

  • koristite fleksibilni polimer-cementni hidroizolacijski premaz DRACO LASTIC 150 za zaštitu i vodonepropusnost konstrukcija. Isti se upotrebljava kao fleksibilna hidroizolacija betonskih konstrukcija u zemlji u uvjetima pozitivnog i negativnog. Otporan je na stajaću vodu, niske i visoke temperature i na kontinuirane cikluse odmrzavanja i smrzavanja. Ima optimalnu prionjivost na različite vrste podloga a može se nanositi gleterom, valjkom ili četkom. Elastičan je, odlično podnosi rad konstrukcije, jednostavan za nanošenje i brzo se nanosi. Osim toga, štiti od djelovanja soli koja se koristi za odmrzavanje, klorida, sulfata i ugljičnog dioksida.
  • aplicirajte DRACO LASTIC 150 s valjkom, metalnim gleterom, ili četkom. Materijal je potrebno “osjetiti” kako bi se nanio bez problema.
  • koristite prajmer DRACO PRIMO 100 koji ojačava i stabilizira podlogu, pospješuje bolju adheziju hidroizolacijskog premaza bez mogućnosti odvajanja. Osim na horizontalne površine, nanošenje premaza jednostavno je i na vertikalne površine.
  • jačajte premaz na pozicijama dilatacijskih reški i spojeva horizontala s vertikalama dilatacijskim trakama DRACO BAND 100 koje se utapaju u prvi sloj, a drugim se prekrivaju u potpunosti. Postoji nekoliko načina na koje voda dovodi do uništenja betonske podloge. Čudno je, ali beton je materijal koji može izdržati više tona opterećenja. No, nažalost, niti jedan kamen nije u stanju podnijeti dugotrajno izlaganje vodi. Prodor vode kroz konstrukciju zaslužan je za većinu štete nastale na objektima.

Vrijednost kvalitetne hidroizolacije manja je od 5% vrijednosti ukupne investicije. Kvalitetna hidroizolacija ne štiti samo objekt, ona štiti cijelu investiciju. Upravo iz tog razloga odabir pouzdane i kvalitetne hidroizolacije veoma je važan.
Ne zaboravite na vrijeme pravilno zaštiti svoj podrum od vode i vlage. Koristite isključivo kvalitetne materijale i posvetite hidroizolaciji pažnju koju ona i zaslužuje. DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.
Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem.