Hidroizolacija terase

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum


Hidroizolacija terase i završni dekorativni sloj u jednom

Pravilno izvedena, kvalitetna hidroizolacija jedini je i pravi način da vaše terase ostanu ugodne, suhe i prozračne, idealne za ugodne trenutke provedene na suncu i svježem zraku.

Zadržavanje vode i vlage na objektima koji nisu ispravno hidroizolirani znači siguran prolazak vode kroz konstrukciju. Oborinske vode prijete svim izloženim dijelovima terasa, a osim što stvaraju vlagu koja uzrokuje estetske, zdravstvene i funkcionalne probleme u prostoru, smanjuju i trajnost same konstrukcije. 

Kako bi zaštitili terase od raznih štetnih utjecaja vlage, potrebno ih je hidroizolirati na pravilan način. Naš UV stabilni poliuretanski premaz DRACO GARD 500 upotrebljava se u slučajevima kada je potrebno da hidroizolacijski premaz bude i dekorativni završni sloj. Osim što izvrsno prionjiva na gotovo svaku podlogu, njegovo nanošenje jednostavno je, a ugradnja brza. Nanosimo ga valjkom, četkom, gleterom ili strojno u najmanje dva sloja. Poliuretanski premaz je visoko elastična i otporna membrana, tzv. tekuća guma koju karakterizira kemijska otpornost, elastičnost i parapropusnost. Osim toga, otporan je i na sve vremenske uvjete i UV zrake što jamči besprijekornu zaštitu.

Prije samog nanošenja premaza, podlogu terase moramo temeljito očistiti i pripremiti prajmerom DRACO PRIMO 850 koji sprječava da vlaga iz podloge odvoji premaz.

Nepravilnosti na podlozi izravnamo odgovarajućim DRACO® FIX mortom, a spojeve horizontalnih i vertikalnih površina brtvimo butilnom trakom DRACO® BAND 120. Na spoju poda sa zidovima premaz se ojačava brtvećom hidroizolacijskom trakom DRACO BAND 100.

Kada poliuretanski premaz zadržavamo kao završni sloj, djelovanje sunca s vremenom može uzrokovati ”kredanje” premaza. Kako bi se isto spriječilo na izvedeni hidroizolacijski premaz obavezno je nanošenje pigmentiranog top premaza koji dodatno UV i mehanički štiti osnovni premaz. Top premaz može se pigmentirati bojom po želji, a izbor boje ovisi o željenom mat ili sjajnom efektu.

Ne zaboravite na vrijeme pravilno zaštiti svoju terasu od vlage kojoj je svakodnevno izložena. Koristite isključivo kvalitetne materijale i posvetite hidroizolaciji pažnju jer ona je jednostavno i brzo, ali sigurno i estetski prihvatljivo rješenje.

Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem