Hidroizolacija saune

U našem vremenu, saune više nisu luksuz, svi ih možemo imati, ako za njih imamo dovoljno prostora. Postoje mnoge varijante njihove gradnje, često se grade zasebne sobe ili se one smještaju u jednu od prostorija kuće. Prilikom odabira bilo koje od opcija, postavlja se pitanje – kako izolirati parnu sobu, a istovremeno zaštititi zidove kupaonice od vlage?

Područje saune koje obuhvaća suhu saunu, parnu saunu, tuševe i druge vlažne prostorije, podliježe različitim opterećenjima. Sustavi hidroizolacije i oblaganja stoga moraju biti usklađeni s područjem opterećenja. Na temelju visokog opterećenja vlagom u parnoj sauni sustav hidroizolacije i oblaganja mora dodatno zadovoljiti funkciju parne brane.

DRACO hidroizolacijski premazi

DRACO LASTIC 150 je visoko fleksibilni, dvokomponentni hidroizolacijski premaz na bazi cementa modificiran emulzijom akrilnih polimera uz dodatak agregata fine granulacije.

Otporan je na stajaću vodu, niske i visoke temperature i na kontinuirane cikluse odmrzavanja i smrzavanja. Pogodan je za izolaciju kupaonica, wellnessa, balkona, terasa, parkirališta, bazena, cisterni, temelja te ostalih građevinskih konstrukcija i dilatacija. Zbog navedenih karakteristika, može se koristiti kao hidroizolacijski premaz kod sauni.

U sklopu ovog sustava, preporuka je koristiti i prajmer DRACO PRIMO 100 koji prodire duboko u podlogu i na taj način je ojačava. On omogućava bolje prijanjanje polimercementnih premaza za podlogu.

Posvetite hidroizolaciji pažnju i pobrinite se da vaše saune ostanu izolirane i sigurne za korištenje dugi niz godina. Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju!