Innovation Norway odobrio DRACO-u sredstva za sufinanciranje strojeva i opreme u svrhu ekološkog osnaživanja proizvodnog procesa

22 listopada, 2021

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

DRACO D.O.O. je osigurao financijsku potporu od 77.500,00 EUR za ekološko osnaživanje proizvodnog procesa. Sufinanciranje je osigurano od strane Innovation Norway-a, organizacije koja nudi bespovratna sredstva tvrtkama s ciljem poticanja napredne proizvodnje i stvaranja dodanih vrijednosti, a s naglaskom na ekološku osviještenost.

DRACO se prijavio na natječaj s projektom “Greening of production process”. Cilj projekta je osigurati napredni proizvodni proces hidroizolacijskih materijala na vodenoj bazi kroz nabavku potrebnih strojeva i laboratorijske opreme.

Ostvarivanjem projektnih ciljeva, DRACO će proizvoditi široku paletu hidroizolacijskih proizvoda na vodenoj bazi koji značajno doprinose okolišu, zdravlju ljudi, jednostavni su za korištenje, recikliranje te imaju mnogobrojne benefite u odnosu na proizvode na otapalnim bazama. Emisija CO2 će biti značajno smanjena, a VOC (Volatile Organic Compound) doveden na minimalnu razinu.

Stvaranjem dodane vrijednosti, tehnološki inovativnim proizvodima i praćenjem modernih trendova s naglaskom na ekologiji, DRACO nastavlja pružati izvanserijsku vrijednost korisnicima.

Cijeli projekt je vrijednosti 156.000,00 eur, od čega će 77.500,00  eur ili oko 49,68% sufinancirati Norveški financijski mehanizam 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.