Pretvorili smo ljubav u uspjeh

Ljubav prema građevinarstvu i traženju rješenja za hidroizolacije i sanacije objekata utkana je u srž našeg poslovanja. Djelujemo inovativno, kreativno i pošteno. Izvrsnost je ono čemu težimo, a ona počiva na našim znanjima i iskustvu, ali i predanosti stalnom razvoju i napredovanju. Kako bismo bili izvrsni, usmjereni smo na budućnost i razvoj novih rješenja.

Gajimo zdrave odnose među zaposlenicima, a kroz individualan pristup pružamo podršku i cjelovita rješenja našim klijentima.

Prvi izvor za hidroizolacijska rješenja

Desetljeća provedena na gradilištima naučila su nas da tradicionalni sustavi ne mogu odgovoriti na građevinske izazove modernog doba.


Svjesni ove činjenice, posvetili smo se pronalaženju odgovarajućih proizvoda i proizvodnji inovativnih rješenja po mjeri za izazove hidroizolacije. Kroz naš odjel za istraživanje i razvoj formuliramo tehnološki inovativne proizvode za hidroizolaciju te kreiramo i dizajniramo tehničke sustave koji donose izvanrednu vrijednost našim klijentima.

Tim inženjera

Stručni, iskusni, predani radu, marljivi i intuitivni, naši inženjeri izrađuju kompletna projektna rješenja u skladu s urbanističkim, funkcionalnim, tehničkim, građevno-fizikalnim, ekonomskim, energetskim i ekološkim zahtjevima. Njihova misija nije samo uspješno izraditi projekt, već ga završiti na zadovoljstvo klijenta.

Lab tim

Posvećeni kontroli kvalitete i razvoju, naši inženjeri kemije predano rade na svakom DRACO proizvodu, budućem i postojećem.
Djelatnici laboratorija sakupljaju i analiziraju podatke, predano razvijaju nove sustave te istražuju nove procese.

Prodajni tim

DRACO prodajni tim spaja osjećaje i podatke u učinkovita marketinška i prodajna rješenja. Sve ono što naši inženjeri građevine i kemije stvaraju, prodajni predstavnici komuniciraju našim klijentima.

Odgovornost, poštenje i briga

Odgovaramo za svoje postupke, poštujemo danu riječ i isto očekujemo od drugih. Brinemo za zdravlje pojedinaca, ali i za zaštitu životne sredine. Uspješno rješavamo izazovne probleme te inzistiramo na kompetentnosti i ostvarenju rezultata što rezultira kontinuiranim razvojem.

Igor Drašković

PREDSJEDNIK UPRAVE

“Odgovornost je jedna od naših temeljnih vrijednosti, a klijenti to cijene, jer ne bježimo od problema. Svojim stručnim pristupom i tehničkom podrškom izgradili smo povjerenje projektanata, građevinara i izvođača te često čujemo “Ako želiš riješiti problem, zovi DRACO.” .

Motivacija nam je razvijati proizvodnu firmu koja će biti centar izvrsnosti, mjesto inovacija i biti pozitivan primjer poslovnoj i društvenoj zajednici.”

Oliver Vuco

DIREKTOR / CEO

Imamo ambiciozne poslovne planove. Dio naših budućih investicija je i proširenje proizvodnog pogona za dodatnih 1500 kvadrata, daljnje zapošljavanje i digitalizacija poslovanja čime bismo zatvorili kratkoročni investicijski ciklus. Srednjoročni plan je lansiranje znatno proširenog asortimana proizvoda iz vlastitog istraživanja i razvoja i značajniji izvoz na nova inozemna tržišta. Usprkos izazovima i nepredvidivosti korona-krize, optimist sam, jer su dosadašnji uspjesi rezultat rada i posvećenosti iznimno predanih, odgovornih i motiviranih DRACO zaposlenika.

1997
2009
2010
2013
2015
2016
2017
2018
2020
2021
2022

Osnovan Draco-Merx d.o.o.

Od prvog dana poslovanja okrenuti smo prema novim, inovativnim tehnologijama i njihovoj primjeni u graditeljstvu. Proizvode visoke kvalitete bili smo primorani uvoziti iz Amerike, Njemačke i Italije. Djelovali smo kao distributer s posebnim naglaskom na tehničku podršku arhitektima, izvođačima i investitorima.
S vremenom se naš proizvodni portfelj širio, a zbog odgovornog i profesionalnog rada vrlo brzo smo prepoznati kao vodeća tvrtka u svojoj branši i prvi izvor za rješavanje problema s hidroizolacijama i sanacijama.

Širenje poslovanja na tržište Srbije

Predanost kvaliteti te konstantan rast i razvoj doveli su do širenja našeg poslovanja na područje Srbije. Otvoren je ured u Beogradu gdje je uvedena usluga pružanja tehničke podrške za sve proizvode i tehnologije.

Lansiran brand proizvoda AKWA

S obzirom na odličnu prepoznatost firme po izvrsnoj usluzi, uvodimo vlastitu robnu marku AKWA koja obuhvaća inovativne hidroizolacijske proizvode.

Otvoreno novo moderno sjedište firme u Solinu

Sjedište firme obuhvaća skladište, ali i građevinsku apoteku. Osim toga, pokrenuta je DRACO proizvodnja, oformljen je odjel istraživanja i razvoja te je prošireno poslovanje na tržište Bosne i Hercegovine.

Širenje poslovanja na tržište Crne Gore

Predanost i kvaliteta rezultirala je poslovanjem DRACOMERXa u cijeloj regiji. Srbija, BiH i Crna Gora su rješenja za svoje hidroizolacijske probleme pronašli kod nas.

DRACOMERX postaje DRACO

Prekretnica u našem poslovanju dogodila se upravo onda kada smo u potpunosti shvatili svoj pravac.
Naš brand dobio je novo ruho i moderan izgled koji mu savršeno pristaju.

Lansiran vlastiti brand proizvoda DRACO

Brand AKWA dobiva novo ime – DRACO.
2017. godine proslavili smo 20 godina poslovanja na Adventu u Beču. Sretan rođendan DRACO.

Otvaranje DRACO proizvodne hale u Muću

Naš pogon u Muću objedinjuje istraživanje i razvoj u moderno opremljenom laboratoriju te proizvodnju vlastitih proizvoda u potpuno automatiziranom postrojenju. U našem poslovanju zadovoljavamo najviše standarde kvalitete i zaštite okoliša.

Investiranje u automatsku liniju visokog kapaciteta za proizvodnju mortova

Završena prva faza investicije u automatsku liniju velikog kapaciteta za praškaste proizvode i dodatno opremanje laboratorija.

Planirano lansiranje novih proizvoda

Lansiranje linije cementnih mortova za sanacije betona, cementnih ljepila za keramiku, poliuretanskih membrana na vodenoj bazi te cementnih podova. Dodatna investicija u proizvodnu i laboratorijsku opremu.

Planirano širenje kapaciteta

Širenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta u Muću te lansiranje novih proizvoda iz vlastitog razvoja.

Tu smo za vas

Obratite nam se s povjerenjem. Naši stručnjaci stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i tehničku podršku.