Plijesan i gljivice na zidu

Štetne pojave u stambenim prostorima stvar su prošlosti uz naše proizvode.

Osigurajte sebi i svojim bližnjima boravak u zdravom prostoru uz DRACO SHIELD 600, anti-kondenzacijski premaz za hladne površine koji sprječava nastanak gljivica i plijesni.

Plijesan i gljivice na zidu

Gljivice, plijesan i vlažne mrlje na zidovima, nastale uslijed kondenzacije vodene pare, česte su štetne pojave u stambenim prostorima. Za razvoj tih mikroorganizama potrebni su vlaga na unutarnjim površinama zidova i zrak koji ne struji.

Izvor vlage je para koju proizvodimo disanjem i znojenjem, kao i ona koja nastaje u kuhinjama i kupaonicama. U kontaktu s hladnim zidovima para se pretvara u kapljice koje vlaže slojeve boje i žbuke čime oni postaju idealna podloga za razvoj gljivica i plijesni. Ugradnja PVC stolarije, kojom se postiže gotovo idealno brtvljenje, također potiče razvoj gljivica i plijesni jer je onemogućena izmjena vanjskog i unutrašnjeg zraka, a to sprječava prirodno isušivanje zidnih površina.

Do sada su se gljivice i plijesan najčešće uklanjali sredstvima na bazi klora ili kemijskim otopinama čiji je zadatak bio otrovati ih. Osim što su takve kemijske otopine štetne za ljudsko zdravlje, one djeluje samo na razvijene mikroorganizme, dok njihove spore ostaju netaknute, pa se postupak uklanjanja gljivica i plijesni morao ponavljati svake godine jer nije imao dugoročan učinak.

Rješenje su proizvodi DRACO CLEAN 600 – odstranjivač gljivica i plijesni i DRACO SHIELD 600 zaštitni anti-kondenzacijski premaz za hladne površine koji služi kako bi spriječili nastanak gljivica i plijesni.

Nanošenje DRACO SHIELD 600

  • Poprskajte površinu na kojoj su gljivice i plijesan s DRACO CLEAN 600 i ostavite da djeluje 24 h. Proizvod ne razrjeđujte.
  • Mehanički („špatulom“ ili brusnim papirom) odstranite gljivice i plijesan sa zidova. Podloga mora biti zdrava, bez napuhnutih ili otpalih dijelova boje, bez tragova osoljavanja i bez organskog materijala.
  • Razrijedite DRACO SHIELD 600 s 10 – 15% vode i na očišćenu površinu nanesite ga četkom ili valjkom. Proizvod može biti apliciran na postojeću boju. Kad je prvi sloj suh, nanesite drugi sloj. Ukoliko je pojava plijesni i hladnih mostova izrazita, nanesite i treći sloj.
  • DRACO SHIELD 600 možete, po želji, obojati dodavanjem pigmenta na vodenoj bazi.

Život u prostoru ispunjenom plijesni nije zdrav. Plijesan može uzrokovati probleme s disanjem, suzenje očiju, šmrcanje, kašljanje ili u najgorem scenariju izazvati i napadaj astme. Plijesan može vašem prostoru ”podariti” i specifičan, neugodan miris. Gljivice i plijesan, korištenjem DRACO proizvoda, stvar su prošlosti! Uz naše sustave osigurajte sebi boravak u zdravom prostoru.

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju!