Podljevni mortovi

               DRACO podljevni mortovi jednostavni su za korištenje i sigurni.  

Naš DRACO FIX 145 homogeni, tekući mort, gotova je mješavina na cementnoj bazi, koja nakon kraćeg vremena postiže visoke mehaničke čvrstoće.

Podljevni mortovi

U građevinskoj praksi često smo suočeni s izazovima ojačanja konstrukcija, preciznije rečeno konstruktivnih elemenata. Različiti su razlozi radi kojih se konstrukcije ojačavaju. Nekad je to dotrajalost konstrukcija, nekad se konstrukcije ojačavaju zbog povećanja opterećenja, nekad je potreba za ojačanjem proistekla iz naknadnih arhitektonskih intervencija, npr. otvaranje konstrukcije za ugradnju većih ostakljenja, a nekad ih je potrebno ojačati zbog pretrpljenih oštećenja uslijed djelovanja potresa, drugih katastrofa ili prirodnih procesa starenja, strukturnih rješenja ili neadekvatnih materijala izgradnje.

DRACO FIX 145

Miješanjem potrebne količine vode s prahom nastaje homogeni, tekući mort, gotova mješavina na cementnoj bazi, koji nakon kraćeg vremena postiže visoke mehaničke čvrstoće.

Koristi se za;

  • sidrenje strojeva,
  • klinova i prefabriciranih metalnih elemenata u betonu, za sidrenje turbina,
  • strojnih alata itd.
  • Također se preporuča za popunjavanje čvrstih fuga između betonskih elemenata, te za podlijevanje zidova.

DRACO FIX 145 postiže visoku mehaničku čvrstoću u kratkom vremenu (za 24 sata) i ima dobru prionjivost na željezo i beton. Izrađen je od cementnog veziva, pijeska i posebnih dodataka. Mort se jednostavno ulije u temelje koji prethodno moraju biti dobro natopljeni vodom, pazeći pritom da zrak može izlaziti kako se ne bi stvarala zračna gnijezda.

Za zapunjavanje velikih volumena, savjetujemo da dodate određenu količinu pijeska odgovarajuće granulacije. DRACO podljevni mortovi jednostavni su za korištenje i sigurni.

Za više informacija obratite nam se s povjerenjem.