Popravak pukotina u podrumu

Ako imate propusni podrum, tada vam je potreban popravak pukotina koje mogu smanjiti funkcionalnost objekta. U slučajevima kada postoje aktivni prodori vode, oni se moraju prije svega zaustaviti. Nakon toga se pukotina može zatvoriti po cijeloj dužini. Zatvaranjem vlažnih ili mokrih pukotina injektiranjem može se spriječiti daljnji prodor vode u objekt. Hidroizolacija pukotina također sprječava kasniju koroziju armaturnog čelika.

Što je najvažnije kod popravka pukotina u podrumu

Kod popravka prodora vode prije svega je potrebno zaustaviti vodu. Nakon toga se pukotina zatvara trajno. DRACO FIX 100 je hidraulično vezivo koje trenutno sprječava prodor vode kroz betonske i zidane konstrukcije, koristi se za blokiranje lokalnih vodenih tokova, popravke kod hidroizolacijskih radova i brtvljenje pukotina.

Važno je napomenuti još jednu bitnu stavku, dobiti glatku i čvrstu površinu betona, za direktno nanošenje hidroizolacije, bez prethodne pripreme je gotovo nemoguće. Uvijek su prisutne razne izbočine, mjesta segregacije i rupe od distancera. Nerijetko se radi i o površinama koje je oštetio zub vremena ili s kojih je potrebno skinuti postojeći završni sloj.

Mehaničko skidanje slojeva kao rezultat daje neravnu i hrapavu površinu koju je potrebno reparirati.
U ovisnosti o stanju podloge i obimu radova površine je moguće reparirati gletom DRACO FIX 100, cementnim mortovima DRACO FIX 120 i brzovezujućim vezivom DRACO FIX 110. Cementni glet DRACO FIX 100 se nanosi u tankom sloju na različite, vanjske ili unutrašnje površine, a služi za zaglađivanje podloge.

Koristite isključivo kvalitetne materijale i posvetite hidroizolaciji pažnju koju ona i zaslužuje. DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.

Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem.