OSIJEK, 2019.

Građevinski fakultet, Osijek

Skluptura u prostoru

Vjerojatno najbolji naziv za novu zgradu Građevinskog fakulteta u Osijeku je upravo ”Skluptura u prostoru”. Vidljiva betonska konstrukcija, kako na pročelju tako i u unutrašnjosti građevine, te neprekinuta linearna distribucija sadržaja po dužoj osi zgrade, osnovni su elementi koji su odredili funkciju i oblikovanje zgrade fakulteta.

Klijentu su od posebnog značaja bile karakteristike, kvaliteta i dugotrajnost upotrijebljenih materijala. DRACO rješenja odabrana su za hidroizolaciju konstrukcija u tlu. Korištenjem istog hidroizolacijskog materijala za ploču i zidove omogućili smo kontinuiranost, a time i potpunu vodonepropusnost.

Vrijednost za klijenta

Od svog osnutka 1976. godine Građevinski fakultet Osijek nije raspolagao vlastitim prostorima, nego je bio smješten na nekoliko lokacija u gradu Osijeku. U takvim uvjetima izazovno je bilo održati nastavu, laboratorijska ispitivanja i redovite konzultacije. Danas studente raduju zajednička druženja i učenje u arhitektonski jedinstvenom objektu čiju trajnost jamče ugrađeni DRACO hidroizolacijski sustavi.

Ostale reference