Sanacija vlažnog podruma iznutra

Muče li vas vlažni zidovi u vašim podrumima koje ne možete sanirati izvana, nastavite čitati. Zbog problema apsorpcije i dizanja vlage iz okolnog tla podrumi u starijim građevinama nisu korišteni za trajni boravak ljudi već isključivo kao pomoćni prostor. Kod “useljavanja” podrumskih prostora (koje znači uvođenje grijanja te zatvaranje otvora podruma prozorima) efekt kapilarne vlage može postati neugodan. Vlaga u podrumskim prostorima može biti uzrokovana i probijanjem hidroizolacije, puknućem cijevi u zidovima ili uz ukopani zid, prokišnjavanjem, ali i nedakvetnom hidroizolacijom.

Kako pravilno izvesti sanaciju vlažnog zida iznutra

Najčešće sanaciju podzemnih etaža nije moguće izvesti s vanjske strane zbog okoliša i susjednih objekata .Tada je jedino rješenje izvedba hidroizolacije s unutarnje strane. Zidove podruma moguće je hidroizolirati iznutra bez ikakvih zemljanih radova. Na taj se način može izvesti i hidroizolacija uz aktivne prodore vode.

Sama pojava vode znači dodatni pritisak na konstrukciju koja može izazvati odvajanje hidroizolacijskog premaza u unutrašnjosti objekta ako je zanemarena stavka dodatnog pritiska.

U nastavku slijede koraci koji će vas dovesti do uspješno saniranog zida izvana:

  • prije početka radova na hidroizolaciji unutarnjih zidova podruma, pobrinite se da su zidovi potpuno suhi. Polimer-cementni premaz DRACO LASTIC 150 je visoko fleksibilni, dvokomponentni premaz na bazi cementa, modificiran emulzijom polimera.
  • koristite prajmer DRACO PRIMO 100, kojim se ojačava i stabilizira podloga, pospješuje bolju adheziju hidroizolacijskog premaza bez mogućnosti odvajanja. Osim na horizontalne površine, nanošenje premaza jednostavno je i na vertikalne površine.
  • premaz preko dilatacijskih reški i spojeva horizontala s vertikalama potrebno je ojačati dilatacijskim trakama DRACO BAND 110 koje se utapaju u prvi sloj, a drugim se prekrivaju u potpunosti. Unutarnja hidroizolacija pružit će izvrsnu zaštitu vašim podrumima od podzemnih voda.

Podrumi objekta izloženi su svim oblicima vode koji se jave u tlu kao što je procjedna oborinska voda, kapilarna i podzemna voda. Kada na izgrađenom objektu primijetimo da je voda pronašla put kroz konstrukciju, a izvođenje hidroizolacije s vanjske strane objekta je onemogućeno, jedino rješenje je izvesti hidroizolaciju unutrašnjih površina podruma polimer-cementnim premazima.

Koristite isključivo kvalitetne materijale i posvetite hidroizolaciji pažnju koju ona i zaslužuje. DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.

Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem.