Spremnici vode

Pravovremeno zaštite objekte kako bi isti bili sigurni i ugodni za korištenje.

Hidroizolacija vodosprema, septičke crne jame i fontana rješenja su koja vas očekuju u nastavku.

Hidroizolacija vodosprema

Vodospreme su građevine za spremanje vode u sklopu vodovodne mreže kojim se izjednačavaju dnevne oscilacije potrošnje i ostvaruje stabilnost pogonskih tlakova. Kako bi se zadržala sva potrebna voda unutar vodosprema i spriječio prodor u konstrukciju, potrebno ih je hidroizolirati s unutrašnje strane. Kao i sama konstrukcija i hidroizolacija mora biti tehnički i sanitarno besprijekorna.

Osnovna im je funkcija osiguranje operativne rezerve vode radi izravnavanja oscilacija u potrošnji vode za kućanske i industrijske potrebe. Isto tako bitna je uloga i osiguranje protupožarne rezerve, kao i osiguranje rezerve vode za vrijeme prekida dotoka vode u vodospremu.

Ukopne vodospreme su dijelom ukopane u teren a izvode se na mjestima s najpovoljnijim visinskim i horizontalnim položajima u odnosu na potrošače.

Vodotornjevi se u cijelosti nalaze iznad terena radi postizanja potrebne tlačne visine (opskrbnog tlaka) u vodovodnoj mreži. Primjenjuju se na lokacijama gdje nema topografskih uvjeta za izvedbu ukopanih vodosprema (npr. Slavonija, Srijem).

S obzirom na praktičnost i jednostavnost izvedbe, hidroizolacijski sustavi na osnovi polimer-cementnih premaza danas su najrasprostranjeniji načini izolacije spremnika. Takvi sustavi najčešće se koriste kada su u izravnom kontaktu s pitkom vodom.

DRACO dvokomponentni hidroizolacijski premaz

DRACO LASTIC 150 je visoko fleksibilni, dvokomponentni hidroizolacijski premaz. Predstavlja optimalan izbor za hidroizolaciju kupaonica, wellnessa, balkona, terasa, parkirališta, bazena, cisterni, temelja te ostalih građevinskih konstrukcija i dilatacija. Posjeduje certifikat za pitku vodu. Otporan je na stajaću vodu, a karakterizira ga brza i jednostavna aplikacija, kao i prionjivost na sve vrste materijala koji se koriste u gradnji.

DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.

Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem.

Hidroizolacija septičke (crne) jame

Hidroizolacija fontana