Zaštita betona

Ograničite apsorpciju vode betona istovremeno zadržavajući njegovu izvornu paropropusnost.

Naši proizvodi štite sve betonske površine kako bi iste zadržale svoj izgled i funkciju dugoročno.
U nastavku pročitajte detaljne opise rješenja koji uključuju korištenje boja za beton i impregnaciju.

Impregnacija za beton

Većina se susrela s problemom prodora vlage u unutrašnjost stambenih ili poslovnih prostora za što je vjerojatno krivac loša hidroizolacija ili čak nepostojanje iste. Ponekad zaboravimokako je većina građevinskih materijala u svojoj naravi porozna i ostavimo ih nezaštićene.

Porozna struktura građevinskih materijala i zub vremena pokažu svu sposobnost vlage da u potpunosti degradira materijal u konstruktivnom i estetskom smislu. Impregniranjem materijala stvara se nevidljiva barijera koja sprječava prodor vode sa svim svojim štetnim utjecajem. Impregnacije mogu biti površinske ili dubinske.

Zaštita betonskih konstrukcija

Moderna arhitektura postavlja nove zahtjeve za zaštitu betonskih konstrukcija koje su često direktno izložene atmosferskim utjecajima. Kod betona je poroznost manja nego kod prirodnog kamena te je ona ovisna o poroznosti cementnog kamena, granulometrijskom sastavu i kvaliteti ugradnje betona. Iako sa manjim udjelom pora, beton je isto podložan vremenskim utjecajima, djelovanju soli, smrzavanju, difuziji klorida te ostalim štetnim djelovanjima koji mogu uzrokovati koroziju armature te propadanje betona, čime se smanjuje trajnost i uporabljivost cijele konstrukcije.

S ciljem zaštite takvih konstrukcija koriste se proizvodi na bazi silana kao DRACO SHIELD 150 koji je visokokvalitetna hidrofobna impregnacija za zaštitu betonskih konstrukcija poput mostova, vijadukata, stadiona, zgrada i elementa koji se izvode kao natur beton. Proizvod za cilj ima penetrirati u podlogu više od 10 mm i na taj način stvoriti hidrofobnu površinu bez promjene vanjskog izgleda.

Površina tretirana DRACO SHIELD-om 150 imat će značajno smanjenje apsorpcije vode i klorida uz zadržavanje izvorne paropropusnosti čime se produžava trajnost i poboljšanu otpornost uslijed ciklusa smrzavanja i odmrzavanja. Premaz se nanosi na čistu i suhu površinu. Prodire duboko u beton čime sprječava propadanje materijala i prodor vode. UV je otporan, dugotrajan, paropropusan i ne mijenja izgled tretiranih površina.

Osnovna zaštita betona je njegova hidrofobizacija, tj. ograničavanje apsorpcije vode. U vašoj kući i oko nje nalazi se sve više betonskih površina koje bi trebale biti prekrivene impregnacijom kako bi zadržale lijep izgled i ne bi se oštetile. DRACO SHILED sustavi namijenjeni su upravo tome.

DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.

Trebate li pomoć naših stručnjaka, obratite nam se s povjerenjem.

Boje za beton