Zaštita kamenih površina

Izbjegnite pojavu vlage u unutrašnjosti svojih stambenih i poslovnih prostora.

Kamen je izdržljiv i gotovo neuništiv materijal koji objektima daje suvremenu notu prošlosti. Saznajte kako ga pravilno zaštiti i očuvati njegova estetska svojstva.

Čišćenje kamena

Kako bi kamena fasada pružila zaštitu objektu i zadržala estetska svojstva, kamen je potrebno impregnirati hidrofobnim sredstava za zaštitu. Impregnacijska sredstva trebaju biti vodonepropusna i paropropusna kako bi se omogućilo da površina diše. Prije impregniranja kamenih površina iste je potrebno očistiti upotrebom odgovarajućeg sredstva za odstranjenje nečistoća i masnoća.

DRACO prozivodi za uklanjanje nečistoća

DRACO CLEAN 100 je proizvod nove generacije za odstranjivanje nečistoća. Koristi se za čišćenje poliranog kamena. DRACO CLEAN 110 je proizvod za odstranjivanje kamenca, nečistoća i masnoća. Koristi se za čišćenje štokovanog kamena. Oba proizvoda spremna su za korištenje.

Većina vanjskih prostora imaju betonske podove bez završnog, zaštitnog sloja ili kamene podove gdje je upravo kamen taj kojeg treba štititi. Izloženi su svakodnevnim djelovanjem atmosferskih utjecaja što kao posljedicu može imati razaranje materijala zbog smrzavanja upijene vode i stvaranje mrlja, mahovina i lišajeva zbog nečistoća koje upijaju.

Kako bi sačuvali izvoran izgled betonskih i kamenih podova i spriječili da voda sa svim nečistoćama uđe u strukturu materijala koristi se hidrofobni premaz DRACO SHIELD 110 koji impregnira površinu i odbija tekućine na bazi vode i ulja. Premaz je UV otporan, paropropustan, neškodljiv i dugotrajan. Ne mijenja izgled tretirane površine i omogućuje lakše održavanje.

Prije nanošenja premaza (impregnacije), podlogu je potrebno očistiti sredstvom DRACO CLEAN 100 / DRACO CLEAN 110. Za čišćenje betonskih površina i poliranog kamena upotrebljava se DRACO CLEAN 100, a za čišćenje štokovanog kamena DRACO CLEAN 110. Sredstvo se lako nanosi raspršivačem i ispire vodom. Na tako očišćenu i suhu površinu nanosi se impregnacija DRACO SHIELD 110 do zasićenja.

Čišćenje kamena možda izgleda kao kompliciran ili zahtjevan posao, ali, uz DRACO CLEAN proizvode to nije tako. Uz naše sustave jednostavno i brzo očistite kamen i kamene površine od nečistoća.

Za sva pitanja obratite nam se s povjerenjem!

Impregnacija za kamen